Què és el cohousing senior? Conceptes bàsics i definicions

Publicado por El Nostre Racó en

cohousing con jardin

Cohousing Senior, què és?

Benvinguts al nostre blog sobre cohabitatge!
El cohabitatge senior es una opció per a persones grans que volen viure en un entorn comunitari però amb privacitat. Es com tots els models de cohabitatge, però el que els diferencia es que els integrants, son un grup humà que comparteix un tram de la vida, la de ser gran. Que te unes característiques pròpies comunes.
Es podría pensar que pot convertir-se en un gueto, però no, res mes lluny de la realitat.
Cada colectiu, necesita el seu espai, l’escenari per viure i conviure armoniosament.
Les experiències de projectes intergeneracionals estudiats a Europa i els Estats Units, amb historia llarga de vida, que habien començat sent intergeneracionals, mica en mica, els grups humans amb caracteristiques similars, s’han anat agrupan. I es del tot lògic, doncs les necessitats de una persona a l’adolescencia, no es la mateixa que als 60. Tot i que no cal viure d’esquena!
Es que s’ha de mirar de viure a prop, però cada grup amb les seves necessitats cobertes. Socialitzar es compatible amb el cohabitatge sénior.

El cohabitatge senior sol ser dissenyat per a persones que superen els 55 anys i que volen viure en un entorn segur, acollidor i amigable.

Així, es pot estar envoltat de persones de la mateixa edat i compartir activitats i moments de lleure.
A més, el cohabitatge senior pot incloure serveis comuns, com ara menjadors, cuines, sales d’estar, biblioteques, sales d’activitats, jardins i altres espais. Això significa que els residents poden compartir activitats, dinars, xerrades i altres activitats sense haver de sortir de casa. A més, el cohousing senior també pot incloure serveis de salut, com ara infermeres, fisioterapeutes i altres professionals, que poden ajudar a mantenir una vida saludable i activa.
En resum, el cohousing senior és una opció per a persones grans que volen viure en un entorn segur, acollidor i amigable. Permet als residents tenir la seva pròpia vivenda independent i alhora compartir espais comuns i serveis.
Si busques una forma de viure la teva jubilació de manera activa i social, el cohabitatge senior pot ser la teva millor opció!
Aquesta opció de viure en comunitat i amb privacitat, pot esdevenir una experiencia de vida molt plena, i com diem a Catalunya, «que la vida us doni raons per somriure». Fins aviat


1 comentario

Tot sobre el cohabitatge, no t’ho perdis. – El Nostre Racó · mayo 19, 2023 a las 3:55 pm

[…] Què és el cohabitatge? Conceptes bàsics i definicions […]

Los comentarios están cerrados.