Qui Som?

Comunitat autogestionada i participativa


Som una comunitat vibrant i única formada per 8 persones que va néixer al 2021, a prop del Montseny, en el bell municipi de Santa Maria de Palautordera. Ens unim amb l’objectiu de crear un espai de convivència enriquidor, on cada membre tingui l’oportunitat de créixer, connectar i gaudir d’una vida plena. Amb una ubicació privilegiada envoltada de la bellesa natural de la zona, ens inspirem en els valors de la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. Prenem les decisions importants de manera col·lectiva, assegurant que tothom sigui escoltat i que el benestar de cada individu sigui prioritzat. Us convidem a descobrir la nostra comunitat única i a unir-vos a nosaltres en aquest emocionant viatge cap a una vida compartida plena de felicitat i camaraderia.

Sempre que parlem d’un cohabitatge sènior parlem de comunitat.

El cohabitatge…

NO és un edifici

NO és una residència

NO és un habitatge

És una COMUNITAT de persones amb unes certes característiques que podem resumir en:

  •  Comunitat autogestionada: els membres de la comunitat volem ser responsables de la gestió. Les decisions importants les prendrem en grup.
  • Comunitat participativa: des de la fase de planificació, construcció, i finalment de convivència, tots nosaltres participem en el projecte.
  • Comunitat respectuosa: les normes que regeixen el projecte i la convivència es basen majoritàriament en el consens, escoltant a tothom, decidint sempre el més adequat per a les persones.
  •  Model cooperatiu: escollim la fórmula cooperativa perquè s’adapta als nostres valors. –    Disseny de l’espai: per afavorir la convivència dissenyarem espais de trobada per augmentar el contacte social.
  •  Preocupats per la sostenibilitat: el respecte al medi ambient, l’aprofitament dels recursos i el desenvolupament sostenible han de ser eixos del projecte.

El Cohabitatge Sènior EL NOSTRE RACÓ es configura en un espai on viure amb independència i autonomia, en un marc d’envelliment actiu, on nosaltres som el centre de totes les decisions, a través d’una elecció lliure, sent protagonistes del nostre esdevenir. Així mateix, ens dona la possibilitat de rebre totes les cures necessàries, si la nostra situació física o psíquica ho requereix. De gestionar l’espai de manera cooperativa, decidint entre tots el més adequat per a tots. De conviure solidàriament en aquest espai, potenciant la possibilitat de compartir activitats, projectes, aficions, oci, treball, etc.

Per tant la prioritat és la formació de la nostra comunitat, entesa com a grup capaç de donar-nos suport i seguretat els uns als altres, abordant col·lectivament les seves iniciatives vitals o resolent eficaçment els nostres conflictes. L’element central és la comunitat i es posa l’accent en la persona, es busca i dona resposta a les seves necessitats, fent-ho de manera comunitària, dotant-nos d’una residència estable i d’un entorn col·lectiu.

Una cooperativa en cessió d’ús es tradueix en una modalitat econòmica estable i que dona seguretat, reduint l’estrès i problemes psicològics, etc.

El nostre projecte de cohabitatge sènior únic i vibrant. Som un col·lectiu de persones que compartim la passió per viure una vellesa plena, activa i en companyia. Amb un esperit de col·laboració i ajuda mútua, construïm un entorn on cada individu té l’oportunitat de créixer, connectar i gaudir de la vida.

El nostre grup està format per persones autònomes, amb experiències diverses i una cosa en comú: el desig de viure de manera saludable i alegre. Amb el nostre enfocament en la vida comunitària, treballem per superar l’aïllament i la solitud que sovint acompanyen la vellesa. A través de la col·laboració i el compartiment de recursos, creem un entorn càlid i acollidor on cadascú pot ser part d’una gran família.

El concepte de cohabitatge sènior ens impulsa a buscar alternatives a les tradicionals residències de la tercera edat. Volem viure de manera autònoma i mantenir el nostre propi espai, sense ser una càrrega per a les nostres famílies o la societat. Amb instal·lacions pensades per fomentar la interacció i el benestar, creem un espai que és alhora el nostre llar i un punt de trobada per a tots nosaltres.

A «El Nostre Racó» també celebrem la diversitat i el coneixement compartit. Cadascú de nosaltres té un bagatge ric i interessant, i aprofitem aquestes experiències per aprendre els uns dels altres. Organitzem tallers, activitats culturals i moments de diversió, tot fomentant un ambient estimulant i enriquidor per a tots els membres de la nostra comunitat.

I ara, amb una mica d’humor, us recordem que tot i que som sèniors, això no significa que no sabem riure i gaudir de la vida! A «El Nostre Racó» tenim l’habilitat especial de combinar experiència i diversió. La vida ens ha ensenyat a prendre les coses amb calma i a valorar cada moment. Així que prepareu-vos per viure aventures emocionants, anècdotes divertides i riures compartits. Després de tot, el sentit de l’humor és la millor companyia en qualsevol etapa de la vida.

Us convidem a conèixer-nos més, a descobrir la màgia de «El Nostre Racó» i a formar part d’aquesta experiència única. Junts, construïm una comunitat sènior vibrant i plena de vida. Vine i uneix-te a nosaltres, perquè la vellesa sigui el millor capítol de la nostra història!

Amb «El Nostre Racó», riure és la nostra rutina diària, i ser sènior és simplement una excusa.»