Els Nostres Objectius

cohousing barcelona

Promoure un Envelliment Actiu i Saludable

Els nostres objectius són: promoure un envelliment actiu i saludable, combatre l’aïllament i la solitud, mantenir la autonomia de les persones, fomentar la col·laboració i l’ajuda mútua, buscar alternatives socials a les residències tradicionals i ser part activa del veïnatge. Al cohabitatge sènior «El Nostre Racó», compartim coneixements i valors saludables amb altres comunitats. Amb això, aspirem a viure una vida plena i transmetre aquest esperit a les generacions futures

 1. Aconseguir l’envelliment actiu autogestionat.
 2. Gaudir de qualitat de vida en la vellesa.
 3. Combatre l’aïllament i la solitud.
 4. Mantenir les persones actives i tan autònomes com sigui possible.
 5. Fomentar l’ajuda mútua, trobant solucions amigables als problemes de solitud i dependència.
 6. Buscar alternatives socials a les residències de vellesa tradicionals, i pretenent no ser una càrrega per a la família ni la societat.
 7. Conèixer el nostre veïnat, sentir que pertanyem a un lloc, ser part del col·lectiu que cuidem i ens cuida.
 8. Compartir recursos (jardins, aparcaments, rentadores, tallers, hort, etc.).
 9. Fer estalvi de temps (compartir àpats, compres, treballs de manteniment, etc.).
 10. Vetllar per ser ecològicament respectuosos (reduir, reutilitzar, reciclar i reparar…) amb preservació dels espais verds i buscar recursos energètics el més sostenibles possible.
 11. El Cohabitatge Sènior EL NOSTRE RACÓ s’obrirà a la comunitat local en la qual vivim, participant en la seva vida, les seves inquietuds, les seves tradicions i les seves festes, ja que entenem que el millor entorn és un bon veïnatge amb objectius comuns i útils per a la població en la qual ens trobem, és un dels nostres objectius. Aprofitant els nostres coneixements individuals dels membres de la cooperativa, podrem compartir coneixements de vida saludable, culturals i tallers de tota mena amb altres comunitats de la població a les nostres instal·lacions si s’escau.
 12. Fomentar una vida amb més contacte amb la natura i procurar hàbits saludables de vida.
 13. Servir d’exemple i d’ajuda a altres comunitats que vulguin iniciar projectes com el nostre.
 14. Volem iniciar aquest projecte, sabent que ens sobreviurà en el temps i serà d’ajuda per a altres persones, ja que la nostra cooperativa passarà el relleu a futurs cooperativistes.

Ens inspirem en el concepte IKIGAI de la cultura japonesa, que en el seu ideograma compta amb els símbols de «vida, que val la pena viure».

Ikigai és un art de viure i les seves lleis principals són:

 • Mantén-te sempre en activitat, no et retiris
 • Pren-te les coses amb calma
 • Cuida la teva alimentació
 • Rodeja’t de bons amics i amigues
 • Mantén-te en bona forma física
 • Somriu
 • Re-connecta amb la natura
 • Dóna les gràcies
 • Viu l’moment
 • Segueix la teva passió i aprofita el teu talent
 • Viure amb tots aquests valors significa viure en un estat de salut de molt alta qualitat, tant física com emocional, fent que el pas dels anys sigui una suma de vida i no una pèrdua de salut