Cohousing: Sumar o Restar?

Publicado por El Nostre Racó en

Cohousing: Sumar o Restar?

Perquè la suma és millor que la unitat sola… anem a sumar. De totes les unitats que es reuneixen surt una suma, i el fruit d’això és una gran força. Perquè les persones que sumem anys, sabem que també se’ns afegeix la resta… cal sumar, i sumar, perquè es mantingui la força.

Es van perdent capacitats físiques, que altres companys poden aportar, i on no arriba una força, arriba una altra. I a més, aquesta unió, que és suma, permet que les pèrdues siguin més lentes. Perquè els estímuls són majors i això és energia, que suma.

El nostre projecte és petit, només 8 persones en 6 habitatges. Sembla una suma petita. Sí, però suficient per a sentir-nos una família que suma. Ens hem trobat en aquest moment de la vida que comença a restar forces per a algunes coses, però:

Hem descobert una energia que suma alegries, entusiasme i emprenedoria.

Estem caminant pel camí d’iniciar la construcció dels nostres habitatges veïns, agrupats en un entorn comú, jardí, hort, sala comuna, i espais compartits per a diferents usos, que entre els nostres espais privats i els comuns són una gran casa de tots.

Algú ens ha advertit que el no conèixer-nos de llarg, serà un problema, que en el futur hi haurà dificultats de convivència… però estem aixecant l’edifici de la nostra amistat mentre alcem l’edifici on viurem, amb tota mena de traves burocràtiques, despeses econòmiques que ningú podia preveure i estem tirant endavant, i això, per si fos poc, suma. Sí, perquè les reunions on cal acordar, decidir, consensuar, i lluitar contra les pors, ens enforteixen, en comptes d’afeblir-nos.

Som El Nostre Racó, un trencaclosques que va encastant peces, i cada dia que avança més apareix la imatge final. Sabem que tenim totes les peces, i que el temps ens va donant pistes d’on encabir-ne cadascuna. I ja veureu, la imatge final seran sumes de somriures.»


0 comentarios

Deja una respuesta

Marcador de posición del avatar

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *