Es car viure en un Cohousing?

Publicado por El Nostre Racó en

Cohousing El nostre raco

No es car viure en un cohousing, rotundament no!

Rotundament no! No es car car viure en un cohousing. Però cal donar més explicacions, perquè cal matissar. Un cohousing te unes característiques diferencials amb un habitatge individual a l’ús. I aquestes característiques faran que sigui més car o més econòmic viure en el cohousing.

Què fa que sigui car?

Les característiques arquitectòniques de disseny, de la construcció, materials, tamany dels habitatges, els serveis i un llarg etc. Però ni més ni menys que un habitatge individual, hi ha de tots els tamanys i preus, perquè depèn de la voluntat del grup que projecta el cohousing.
Serà determinat la localització i el preu de mercat del solar, veiem algunes posibilitats:

 • Urbà
 • Petit poble
 • Gran ciutat
 • Rural
 • Grandària dels habitatges, amb jardí
 • Amb hort
 • Amb piscina
 • Casetes
 • Pisos
 • Edifici
 • Amb garatge
 • Es pot compartir habitatge si s’està sol?
 • Les cures… com seran?
 • Com es resoldrà el moment de la dependència?


Si es fan números, viure de manera independent en un habitatge a una gran ciutat, no es econòmic. Pagar Impostos, serveis de llum, aigua, gas? assegurances diverses, si es viu en una comunitat de veïns cal pagar un administrador, i tants etc. com vulguem, perquè no es igual viure en un pis al centre, que a un barri perifèric, o en una casa amb piscina i molts metres de jardí privat.
Per tant, no es pot dir que viure en cohousing es car.

Els models son a la mida de les butxaques dels residents.

La mesura del cost ho marca les possibilitats econòmiques del grup que projecta viure en comunitat amb aquest model.
Veiem que viure en comunitat de veïns a l’ús, que no es coneixen i en un habitatge independent i privat de tot i tots, pot ser un valor per algunes persones, que no es pot mesurar econòmicament, es un model respectable, però segurament molt card, perquè com resoldrà el ser cuidat?. Segurament tindrà de pagar serveis domiciliaris. I quan la dependència demani més, com es resol aquesta realitat? Doncs amb més cost econòmic. Ja sigui al domicili particular, o en un centre assistencial.

Vol dir que en un cohousing no es dona aquesta realitat?

No, vol dir que en una vida col•laborativa, es resolen els temes de manera comunitària, i normalment es molt més econòmic. Per començar les despeses de serveis solen ser també comunitàries i per tant més econòmiques. I les cures dels fets quotidians, poden ser també resoltes de manera comunitària. A l’estil de la vida de veïnat antic, on les famílies veïnes formaven equip de cures de criatures o gent gran. Compres col•lectives d’oli, sacs de patates, llegums, etc.
Tot allò que es fa col•lectiu, sol ser molt més que econòmic, es un grau de qualitat de vida emocional més alt. Que no es pot mesurar econòmicament.

El valor més gran de un cohousing, es el humà.

Viure compromesos uns amb els altres, sentir-se part de un projecte on tots i totes seran cuidats i cuidadors. No es te en un habitatge al ús. Un cohousing te moltes coses econòmiques, com son els serveis i les compres col•lectives. Però el major valor, es el caliu i compromís voluntari de voler cuidar i ser cuidat.
Per tant, no, viure en un cohousing no es més car.

Si vols coneixer qui som clicka aquì.