Com hem financiat el nostre projecte de cohabitatge.

Publicado por El Nostre Racó en

Blog cohousing cohabitatge

Benvinguts a El Nostre Blog, el lloc on compartim experiències, històries, coneixements sobre el cohabitatge i la vida en comunitat.
El Nostre Racó, és un viatge apassionant, ple de reptes i oportunitats, i si voleu ens podeu acompanyar.
En aquesta ocasió, volem explicar-vos com hem finançat el nostre projecte de cohabitatge. El finançament es una dels grans mal de caps, en el moment de “somiar” amb aquest futur desitjat si no es disposa de recursos econòmics propis.
La clau per afrontar aquesta aventura és tenir una base financera. Sigui que comptem amb uns estalvis importants, uns ingressos estables o la capacitat de recórrer a un préstec mitjançant la banca ètica, és fonamental estar preparat per enfrontar els reptes econòmics que se’ns presenten, però hi ha principis bàsics que ens poden guiar en el procés.
Per a grups sèniors que al llarg dels anys han aconseguit un petit patrimoni, fruit de l’esforç de l’estalvi, ho tenen difícil per optar a projectes socials, perquè aquest projectes socials, requereixen no tenir propietats ni superar uns ingressos econòmics determinats.

I què passa si no podem arribar a cobrir el cost amb els nostres propis recursos?

La resposta habitual és, que amb la nostra edat, la banca tradicional no ens proporcionarà una hipoteca. I es veritat.
En el nostre cas, tots tenim certs recursos que impedeixen l’accés a les ajudes administratives, i hem de dependre de les nostres possibilitats econòmiques, que només han permès la compra del solar, però no tenim recursos per construir els habitatges.
Però, la construcció d’habitatges requereix recursos econòmics significatius. Aquí és on entra en joc la creativitat i la recerca de alternatives financeres. Hem explorat diverses opcions, incloent el finançament col•lectiu i alhora recolzat individualment pels membres de la cooperativa. La banca ètica Fiare ha escoltat la nostra demanada financera.
La garantía es el patrimoni del grup, recursos econòmics del titulars del projecte, i que està constituït en la forma jurídica legal de cooperativa d’habitatge en cessió d’ús.

Quins avantatges té ser grup?

De manera individual, no seria fàcil, però aquí ve una de les l’avantatges de ser un grup.
Un dels pilars del nostre finançament ha estat la propietat del terreny. Com a cooperativa, hem adquirit un terreny, un espai que cridava a ser “el nostre racó de vida” i ara la comunitat es la propietària. Aquesta decisió ens ha permès tenir un control més gran sobre el projecte i la seva sostenibilitat a llarg termini.
És important destacar que aquest camí no ha estat exempt de desafiaments i moments de reflexió. Hem hagut de prendre decisions difícils i ajustar els nostres plans al llarg del procés. Però, amb perseverança i una visió clara, hem aconseguit avançar i veure com el nostre somni pren forma davant dels nostres ulls.
Ara, afrontem el següent pas, construir els habitatges, les zones comunes… Seguim!
A El Nostre Racó, estem encantats de compartir amb vosaltres aquesta aventura. Us convidem a quedar-vos amb nosaltres en aquest blog, a participar activament i a compartir les vostres experiències i coneixements amb la comunitat. Junts, fem del cohabitatge una realitat vibrant, plena de vida i harmonia.


2 comentarios

JD · julio 1, 2023 a las 10:15 pm

Molt interessant!!! Gràcies por compartir el vostre projecte i ajudar als altres a trobar camins per descobrir el cohousing!

Tot sobre el cohabitatge, no t’ho perdis. – El Nostre Racó · junio 2, 2023 a las 8:57 pm

[…] Com finançar un projecte de cohabitatge: Consells per aconseguir finançament. […]

Los comentarios están cerrados.