Cansament

Publicado por El Nostre Racó en

Cohabitatge catalunya

Si, el procés es molt cansat.
Quan van començar les dues sòcies promotores de EL NOSTRE RACÓ, van sentir que el camí era ja iniciat, un cop tenien el lloc, tot seria més fàcil que fins a les hores, ja que aquesta fita, es en molts casos, motius de cansament i abandó de membres en altres grups. I elles que ja venien de viure un recorregut suficient per saber-ho, van pensar en tirar endavant amb el projecte, fent un contracte d’arres amb el propietari que venia el solar, tot i no tenir el grup muntat, que és el que dona seguretat econòmica per sentir que “el somni es possible”.
Doncs vet aquí que en aquest cas, va començar tot de manera poc habitual.
També es poc habitual, el nombre de membres en aquest projecte, ja que també es parla de un major nombre per la rendibilitat econòmica que siguin uns vint socis/es. Doncs aquí som sis sòcies i 8 veïns en total.
Cap de nosaltres es del lloc on viurem, un altre repte, conèixer l’entorn, respirar i sentir-se part d’aquest espai, participar i sumar en els esforços col•lectius de l’entorn. Treball que anem fent mica en mica.
Tot i tenir un equip professional en el projecte, l’Ana Fernández i el Daniel Nassar, fundadors de COL•LAB amb trajectòria professional en el mon de l’arquitectura del cohabitatge a Holanda, i que ens donen seguretat en tot el camí que estem recorrent, no és fàcil no defallir.

Ja que per més que ens imaginéssim els entrebancs administratius que solen acompanyar una moguda com aquesta, “la realitat supera la ficció” com diu la dita.

És el moment de començar a construir, però no tenim els permisos corresponents, perquè hi ha papers que no arriben, per uns “altres papers” que s’han d’actualitzar en el registre de la propietat, ja que han de ser coincidents totes les dades, i 16m no s’ajusten a la realitat del cadastre i el registre, i en aquests moments, mor una de les persones que portava un tràmit en l’administració i la persona que el reemplaça, necessita “el seu temps” per fer rutllar, uns temes que el predecessor, ja tenia “coll a ball”, passen els mesos. Els preus de la construcció s’enfilen, l’euríbor també, les hipoteques pugen i pugen. El poder econòmic del grup, segueix sent el que era.
Podria ser aquest escenari suficient motiu per cansar-se i engegar-ho tot a rodar?
Tenim ja, la més jove 60, el més gran 74 anys. A aquestes edats, ja no és habitual emprendre una odissea com aquesta. Podria pensar-se que no estem en la realitat, que perseguim un somni i que ja es moment de tocar de peus a terra. Perquè tot i tenir professionals, la emprenedoria es del grup que som els promotors.
Doncs, no defallim. Si la nostra experiència de vida serveix per quelcom més que sumar dies als anys, també ens ha ensenyat que per arribar a la meta, s’ha de fer el camí. I això es el que estem fent. Sortegem els entrebancs, ens adaptem a les novetats ”no desitjades”, rebaixem expectatives i reduíem el somni a les nostres possibilitats econòmiques especialment, però tot i que ens cansem, no abandonarem.


1 comentario

Ana Fernandez · noviembre 28, 2023 a las 4:33 pm

Siempre a vuestro lado!!! Protegiendo vuestros intereses y esforzándonos al máximo para que consigáis ese sueño que es el nuestro también 🙂
Ana y Daniel, COL•LAB
Seguimos!!!

Los comentarios están cerrados.